Κρατήστε με ενήμερο για τα Education Leaders Awards 2025

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Education Leaders Awards 2023

Ο θεσμός που αναδεικνύει τις εκπαιδευτικές μονάδες, τις δραστηριότητες τους, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς στην Ελλάδα

Την Δευτέρα 03 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Education Leaders Awards 2023. Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Education Leaders Awards 2023, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή.

Περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας.

Συνολικά, διακρίθηκαν 57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές μονάδες, εκπαιδευτικοί και εταιρίες-επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Φορέα από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Education Leaders Awards 2023

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα απέσπασαν οι: 1o Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού Καστοριάς, 1o και 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαλίων, 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, 2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου Δήμου Πάργας, 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, 2ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου, 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Αρτάκης και Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου, 2ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, 4ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, 5o & 6o Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, 7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Αττικής, 9ο Νηπιαγωγείο Πύργου Ηλείας, 8ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, 9ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων, 13ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ξάνθης, 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 133ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, Αντώνιος Πλαγεράς εκπαιδευτικός, Γ’ Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθηνών Γενικού Επιτελείου Στρατού, Γυμνάσιο Αμφίκλειας, Γυμνάσιο Λυγουριού Αργολίδας, Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας, Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας, Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας Κορινθίας, Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου – Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης, Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων/ National Exams Organization, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, Ειδικό Δημοτικό σχολείο Κορίνθου, Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ευστάθιος Ζωγόπουλος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου, Θεματικό Δημόσιο ΙΕΚ Αχαρνών, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών, Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας Η.Ν. Κάσου, Νηπιαγωγείο Καραβομύλου, Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, Νηπιαγωγείο Λυγιάς Λευκάδας, Νηπιαγωγείο Νοσοκομείου Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’, Νηπιαγωγείο Όσσας, Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων, Νηπιαγωγείο Χωραφακίων, Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγιών Παρασκιών, Παναγιώτα Καπερνέκα Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Μονάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής & Επικοινωνίας Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πολυτεχνείο Κρήτης – Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab), Τμήμα Τουρισμού Ιονίου Πανεπιστήμιου, Υπουργείο Παιδείας Και Θρησκευμάτων, Blog Αναστάσιος Μελιόπουλος και Teen Business School – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Επίσης, Βραβείο στον Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Φορέα απέσπασαν οι: Ακάδημος Γρυπάρης Υπηρεσίες Εκπαίδευσης, Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο & Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας, Αρχιτεκτονικό Γραφείο Παιδοκεντρικού Σχεδιασμού BabyEcoDesign, Γυμνάσιο Εκπαιδευτήριων Ν.Ζαγοριανάκου, ΔΕΣ (Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο), Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου, Εκπαιδευτήρια Δούκα, Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο, Εκπαιδευτήρια Φραγκή – Λακωνική Σχολή, Εκπαιδευτήρια “Saint-Paul – Δελασάλ”, Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλίνων, Ελληνογερμανικός Εκπαιδευτικός Σύλλογος, Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή, Ίδρυμα Λαμπράκη, Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Τράπεζα Eurobank, Φροντιστήριο 2001 Ορόσημο, Ώθηση Γυμνάσιο-Λύκειο, BCA College – Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών, CGS (Costeas-Geitonas School), Eduact Δράση Για Την Εκπαίδευση, Epsilon Training, Homo Educandus Αγωγή, IST College, Knowcrunch.com, Kumon Ελλάδας, Labora Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Northtrainers, Learning Actors, Oracle Ελλάς, PeopleCert Group, projectyou, Safe Water Sports, The Greek Online School, The Indivisuals – Art & Physical Intelligence, TÜV HELLAS (TÜV NORD), VSK & the Coaching Land Stella Kopakaki, Workearly Greece και Xyntaraki Hara Language School.

Επίσης, οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας στην κατηγορία Εκπαίδευση – Τηλεκπαίδευση, το Πολυτεχνείο Κρήτης – TUC TIE Lab  και ο Δήμος Αθηναίων στην κατηγορία Εξωστρέφεια & Συνεργασία και το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Παιδοκεντρικού Σχεδιασμού BabyEcoDesign στην κατηγορία Διοίκηση, Οικονομία & Εγκαταστάσεις.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Workearly Greece αναδείχθηκε Εκπαιδευτική Πλατφόρμα της Χρονιάς, η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης αναδείχθηκε Σχολείο της Χρονιάς και η Χριστούλα Τσελίκα αναδείχθηκε Εκπαιδευτικός της Χρονιάς.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε όλοι χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο φετινός θεσμός ο οποίος ταξιδεύει πλέον με την ομάδα μας η οποία δραστηριοποιείται στις αγορές new business & wellness στην Boussias events. Αυτά τα βραβεία όπως και η εποχή που διανύουμε είναι γεμάτα προκλήσεις. H εκπαίδευση με την ενσωμάτωση της καινοτομίας, τη δύναμη της τεχνολογίας, την διαδραστικότητα έρχεται να ενδυναμώσει την εκπαιδευτική διαδικασία, και να απογειώσει την δημιουργικότητα μέσα από καινοτόμα συστήματα. Όπως προστάζει η σύγχρονη πραγματικότητα αλλά και σύμφωνα με τις διεθνείς απαιτήσεις και τον τρόπο που εξελίσσεται η αγορά της εκπαίδευσης μαθητές, εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτικοί φορείς με εργαλεία την ανάπτυξη και την διαχείριση της καινοτομίας θα συνδεθούν πιο αποτελεσματικά με το αύριο την βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και την διάχυση-ενίσχυση της γνώσης. Υπάρχουν σημαντικές έρευνες οι οποίες πιστοποιούν σε σημαντικό βαθμό ότι οι επιχειρήσεις που ευημερούν, ευδοκιμούν, αναπτύσσονται και διατηρούν μέσα στο χρόνο την ανταγωνιστικότητά τους είναι αυτές που επένδυσαν στην κινητήριο δύναμη την καινοτομία. Ανάπτυξη και καινοτομία είναι δύο όροι οι οποίοι αναγνωρίζονται ευρέως. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο εκπαιδευτικοί και καθηγητές θα εναρμονίζονται με το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον τις κατευθυντήριες γραμμές αλλά και τα μοντέλα διδασκαλίας που θα συμβάλλουν στην πρόσβαση της γνώσης, της πληροφορίας στην απόκτηση εμπειριών και δεξιοτήτων ενδυναμώνοντας τον πλούτο της γνώσης. Με μεγάλη ευαισθησία στους όρους αξιολόγησης τα βραβεία σχεδιάστηκαν με στόχο την ανάδειξη της καινοτομίας στις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες καθώς και στην ανάδειξη του Εκπαιδευτικού της χρονιάς. Έτσι σήμερα καλούμαστε να επιβραβεύσουμε τους φορείς της ανάπτυξης αυτού του κλάδου που ανέδειξε η Κριτική μας Επιτροπή με πρόεδρο την κ. Άννα Διαμαντοπούλου». 

Στην συνέχεια, η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Education Leaders Awards 23, Πρόεδρος του Δικτύου – Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους – πρ. Επίτροπος ΕΕ – πρ. Υπουργός, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Οι μεγάλες αλλαγές του 21ου αιώνα απαιτούν μια σειρά μεταρρυθμίσεων σε πολλούς τομείς αλλά κυρίως στα εκπαιδευτικά συστήματα. Το δημογραφικό πρόβλημα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η κλιματική κρίση, έχουν επιπτώσεις στην οικονομία και στη κοινωνία. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, των γονέων και όσων ασχολούνται με την εκπαίδευση ήταν και είναι εξαιρετικά κρίσιμος, αλλά τώρα απαιτεί τεράστιες αλλαγές και κυρίως κοινωνική επένδυση, δημιουργία, φαντασία, αντίληψη της νέας εποχής. Εκπαιδευτικοί από όλα τα σημεία της Ελλάδος ,από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέδειξαν με την συμμετοχή τους και την κατάθεση του διαδικτυακού και όχι μόνο έργου τους τις τεράστιες δυνάμεις που έχει η χώρα μας. Η συμμετοχή αυξάνει κάθε χρόνο και περισσότερο. Σχολεία, εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Πανεπιστήμια, καινοτόμα προγράμματα αποτυπώνουν την δημιουργία και την αριστεία σε όλους τους επιμέρους τομείς του εκπαιδευτικού συστήματος. Η συμμετοχή είναι κορυφαία πράξη, η βράβευση κορυφαία αναγνώριση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους και σε όσες συμμετείχαν και σε όσους και όσες βραβεύτηκαν».

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Education Leaders Awards 2023, όπου ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής και η Μάρνυ Παπαματθαίου, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη για θέματα Παιδείας, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την συνολική προσφορά στην Παιδεία – Πρόγραμμα Μαθητικών Εφημερίδων, ο Νικόλαος Αυγουλάς, Δάσκαλος Πληροφορικής, 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για το Wedoguard, ένα πρωτοπόρο ρομποτικό σύστημα φύλαξης διαβάσεων τρένων και ο Νικόλαος Κομματάς, Δάσκαλος Πληροφορικής & Ελληνικών, Σχολείο Αγ. Κωνσταντίνος/Arusha, Tanzania, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στην εκπαίδευση της Αφρικάνικης Ηπείρου.  

Χορηγός της τελετής απονομής των Education Leaders Awards 2023 ήταν η KNOWCRUNCH.

Υποστηρικτής της τελετής απονομής των Education Leaders Awards 2023 ήταν η TÜV NORD.  

Χορηγός επικοινωνίας των Education Leaders Awards 2023 ήταν το kidsproject.gr.  

Official Publications: Daily Fax.

Education Leaders Awards 2022

Το Πανόραμα των Βέλτιστων Πρακτικών στην Εκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε η 7η Τελετή Απονομής των Education Leaders Awards

Για 7η χρονιά, ο θεσμός των Education Leaders Awards, που διοργανώνεται από την BOUSSIAS, ανέδειξε το πανόραμα των βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση και επιβράβευσε φορείς και εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες και από όλες τις περιοχές της χώρας. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με την παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής Αξιολόγησης, κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου, μελών της επιτροπής αξιολόγησης και των νικητών, ενώ παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Μαρία Νικόλτσιου και Πέτρος Κουμπλής.
Education Leaders Awards 2022

Education Leaders Awards 2021

Το Πανόραµα των Βέλτιστων Πρακτικών στην Εκπαίδευση

Η ευελιξία, η καινοτοµία και η προσαρµοστικότητα καθορίζουν τη νέα Εκπαίδευση

Τα Education Leaders Awards έχοντας ως σκοπό για 6η χρονιά την αναβάθµιση της εκπαιδευτικής εµπειρίας, τόσο των διδασκοµένων όσο και των διδασκόντων, φιλοδοξούν να αναδείξουν το φάσµα των δραστηριοτήτων εκείνων που ξεχώρισαν, από κάθε γεωγραφικό διαµέρισµα και κάθε βαθµίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας µας. Ιδιαίτερα φέτος, η αναγνώριση για τις ιδέες, την εφαρµογή τους και το αποτέλεσµα της εκπαιδευτικής εµπειρίας, που αυτές προσέφεραν, έχει µεγαλύτερη αξία, καθώς το πλαίσιο εκπαίδευσης άλλαξε πλήρως.

Education Leaders Awards 2020

«Tο ετήσιο Πανόραμα των Πρωτοβουλιών και των Δράσεων στην Εκπαίδευση»

Τα φετινά Education Leaders Awards, παρά το αιφνιδιαστικό ξέσπασμα της πανδημίας, συγκέντρωσαν εξαιρετικές υποψηφιότητες από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα και από κάθε περιοχή της χώρας μας, παραμένοντας ακλόνητα στον σκοπό τους που είναι να αναδεικνύουν και να επιβραβεύουν τις καλές πρακτικές στην Εκπαίδευση. Έτσι για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, σας παρουσιάζουμε τις υποψηφιότητες που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν την κριτική επιτροπή και να βρεθούν στο βάθρο των νικητών.

Παρακολουθήστε την ψηφιακή τελετή απονομής βραβείων, Education Leaders Awards 2020 (Μεταδόθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, από την Υβριδική Τηλεόραση του OPEN – Το Ανοιχτό Κανάλι).

Στο πλαίσιο της τιμητικής βράβευσής του από τα Education Leaders Awards, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκηςκαθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το στοίχημα της χώρα μας είναι πώς να μην χάσουμε το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Education Leaders Awards 2019 powered by RDC Informatics

«Άννα Διαμαντοπούλου: «Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργαλείο της νέας εποχής είναι η παιδεία»

Με ευρεία συμμετοχή και περισσότερους από 250 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τα Education Leaders Awards 2019 powered by RDC Informatics. Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων που για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε η εταιρεία BOUSSIAS με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Παρακολουθήστε on demand, την απονομή των Education Leaders Awards 2019 Powered by RDC Informatics..

Την τελετή απονομής παρουσίασε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πρώην υπουργός Παιδείας. Η ίδια αναφέρθηκε εκτενώς στα χαρακτηριστικά του 21ου αιώνα και τις αλλαγές που φέρνει (όπως η 4η βιομηχανική επανάσταση, η ρομποτική, η αυτοματοποίηση κ.ά.) οι οποίες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και αλλάζουν την οικονομία και όλα τα επαγγέλματα. «Για να γίνουν όλα αυτά, για να μπορέσουμε ως χώρα να δούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας εποχής, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργαλείο είναι η παιδεία. Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που είναι η ναυαρχίδα σε κάθε κοινωνία», τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου, ενώ έκανε λόγο για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Όπως επεσήμανε, «αυτό που θέλουμε στην προσπάθεια αυτή είναι να επιβραβεύσουμε αυτούς που καινοτομούν, που δημιουργούν και να τους κάνουμε πρότυπα γιατί έτσι, αλλάζουν οι κοινωνίες. Τα σωστά πρότυπα δημιουργούν πολλαπλασιαστικές δυνάμεις σε όλη την κοινωνία».

Education Leaders Awards 2019 Powered by RDC Informatics

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της RDC Informatics, χορηγού τίτλου των Education Leaders Awards, ο Διονύσης Κουτσαντώνης, Business Development Manager της εταιρείας.

Στην Τελετή Απονομής, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιογράφοι, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης, οι βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών οργανισμών και των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων.

Η Τελετή Απονομής ξεκίνησε με τα Τιμητικά Βραβεία, τα οποία αποφάσισε να απονείμει η κριτική επιτροπή σε ανθρώπους που ξεχωρίζουν στο πεδίο της εκπαίδευσης με σημαντικό έργο ή επιτεύγματα. Συγκεκριμένα, βραβείο δόθηκε στους:

Διάνα Βουτυράκου, συνιδρύτρια της ΜΚΟ Unique Minds, που στα 23 της έτη ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγήτρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, προετοιμάζοντας μαθητές για πληθώρα διαγωνισμών, με τις ομάδες της να έχουν κερδίσει όλους τους Πανελλήνιους διαγωνισμούς που συμμετείχαν και να μετράνε μία Ολυμπιακή διάκριση στην Κόστα Ρίκα και πρώτη θέση στην Παγκόσμια Έκθεση Νεανικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κίνα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη ρομποτική χειρουργική και αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί έρευνα στο TU Darmstadt της Γερμανίας με θέμα: τη “Μείωση σφαλμάτων στη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας σε λαπαροσκοπικές επεμβάσεις”. Η ίδια έχει αποσπάσει αρκετές πανελλήνιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις, ενώ ήταν η πρώτη Ελληνίδα που έγινε ποτέ δεκτή ως κριτής σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT. Ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας έχει κερδίσει πολλά σημαντικά βραβεία όπως το βραβείο «ACM Doctoral Dissertation Award» που έλαβε από τον διεθνή οργανισμό ΑCΜ Αssociation for Computing Μachinery το 2008 αλλά και το βραβείο Nevanlinna που έλαβε το 2018, το οποίο απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια, μαζί με το βραβείο Fields, για εξαιρετικές συνεισφορές στα μαθηματικά θεμέλια των επιστημών πληροφορικής.

Άγγελο Πατσιά, τον δάσκαλο που έγινε γνωστός από το Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά στο ορεινό Ρέθυμνο όπου εργάστηκε για 5 χρόνια, δημιουργώντας ένα σχολείο που άλλαξε την καθημερινότητα του ελληνικού δημόσιου σχολείου αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τα βραβεία της διαγωνιστικής διαδικασίας απένειμαν στους νικητές τα μέλη της κριτικής επιτροπής: Ιωακείμ Γρυσπολάκης, Oμότιμος καθηγητής και πρώην πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης, Ελένη Μπούντα, Δρ Ιστορίας, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Καλτσάς, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρώην Σχολικός Σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Σωτήρης Γκλαβάς, πρώην Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και τέως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έφη Μπάσδρα, πρώην Πρόεδρος ΙΚΥ – Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Βαφειαδάκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και ο Διονύσης Κουτσαντώνης, Business Development Manager της RDC Informatics, Χορηγό Τίτλου των βραβείων.

Education Leaders Awards 2018 powered by RDC Informatics

Άννα Διαμαντοπούλου: «Στην εκπαίδευση γεννιούνται οι νέες ιδέες, γεννιέται η καινοτομία»

Βραβεύθηκαν οι καλύτερες πρακτικές του χώρου

Με ευρεία συμμετοχή και περισσότερους από 400 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τα Education Leaders Awards 2018 powered by RDC Informatics.

Παρακολουθήστε on demand, την απονομή των Educaton Leaders Awards 2018 powered by RDC Informatics.

Στην τελετή απονομής, ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων που για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε η εταιρεία BOUSSIAS με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Την Τελετή Απονομής παρουσίασε η δημοσιογρά φος Νικολέτα Κρητικού, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην σημασία των βραβείων για την αναπτυξιακή προοπτική του κλάδου της εκπαίδευσης και συνεχάρη τους νικητές αλλά και όσους συμμετείχαν. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για τους δύο στόχους του θεσμού.

Ο πρώτος είναι η συμμετοχή και η κατάθεση της προσπάθειας για να μάθει και να εμπνευστεί η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της και ο δεύτερος στόχος είναι η διάκριση, ώστε να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι και οι πιο ιδιαίτερες προσπάθειες. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά η ίδια «Η εκπαίδευση είναι ένας χώρος στον οποίο εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και αφορά σε όλη τη νέα γενιά άρα και στις οικογένειές τους.

Εδώ γεννιούνται οι νέες ιδέες, γεννιέται η καινοτομία». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πλήθος των υποψηφιοτήτων, το οποίο ήταν αυξημένο κατά 25% σε σχέση με πέρυσι ενώ φέτος υπήρξε ενεργή συμμετοχή και από τον χώρο των Πανεπιστημίων αλλά και της αυτοδιοίκησης κάτι που επιβεβαιώνει «τον ουσιαστικό ρόλο των
δήμων στα σχολεία καθώς το επόμενο με γάλο στοίχημα είναι η αποκέντρωση και η ενδυνάμωση της συμμετοχής
τους». Οι προτάσεις που αξιολογήθηκαν ήταν από κάθε γωνιά της χώρας (από τη Φλώρινα και τον Έβρο, μέχρι την Κρήτη, τη Λέσβο, την Κέρκυρα κ.ά.) και από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο τομέα.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Σιγαλός εκ μέρους της εταιρείας Global Link
παρουσίασε τα αποτελέσματα της πανελλήνιας έρευνας για την εκπαίδευση που
διεξήχθη για λογαριασμό της BOUSSIAS.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της RDC Informatics, χορηγού τίτλου των Education Leaders Awards, ο Διονύσης Κουτσαντώνης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Στην τελετή απονομής, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιο- γράφοι, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης, οι βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών οργανισμών και των επι- χειρήσεων που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων.

Τιμητικά Βραβεία

Η Τελετή Απονομής ξεκίνησε με τα Τιμητικά Βραβεία, τα οποία αποφάσισε να απονείμει η κριτική επιτροπή σε ανθρώπους που ξεχωρίζουν στο πεδίο της εκπαίδευσης με σημαντικό έργο ή επιτεύγματα. Συγκεκριμένα, βαβείο δόθηκε στην Ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου, η οποία αναδείχθηκε ως Καλύτερη Δασκάλα του Κόσμου για το 2018 από τον διαγωνισμό Global Teacher Prize, για την ιδιαίτερη παιδαγωγική της μέθοδο και την επίδραση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στη κριτική σκέψη των παιδιών. Η ίδια διδάσκει στο κοινοτικό σχολείο Alperton, στο προάστιο Brent, που είναι μια από τις φτωχότερες και πολυπολιτισμικές περιοχές της Αγγλίας. Με το 85% των μαθητών της να μην έχουν τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα, έμαθε τις βασικές φράσεις σε 35 γλώσσες συμπεριλαμβανομένων των Γκουτζαράτι, Χίντι και Ταμίλ, με σκοπό να βελτιώσει την επικοινωνία με τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Στη συνέχεια, τιμητικό βραβείο δόθηκε στον επικεφαλής έρευνας και σχεδιασµού των ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla Motors, Κωνσταντίνο Λάσκαρη, απόφοιτο ΕΜΠ και έναν από τους ανθρώπους που βοήθησε να έλθει η Tesla στην Ελλάδα και να ιδρύσει την Tesla Greece που σύντομα ξεκινάει την έρευνά της από το ερευνητικό κέντρο του Δημόκριτου.

Η τελετή απονομής συνεχίστηκε με την τιμητική βράβευση του Όθωνα Ηλιόπουλου, καθηγητή της Ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ των ΗΠΑ και ογκολόγο στο General Hospital της Μασαχουσέτης, ο οποίος πραγματοποιεί έρευνα υψηλού επιστημονικού επιπέδου σχετικά την γενετική προδιάθεση σε θέματα κακοηθειών και συμμετέχει στην οργάνωση δικτύου «ιατρική ακριβείας» στη χώρα μας.

Τιμητικό βραβείο επίσης δόθηκε στο esos.gr, την καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα και για τις τρεις βαθμίδες ιδιωτικής και δημόσιας Εκπαίδευσης, που εδώ και δώδεκα χρόνια βρίσκεται στην «καρδια» της εκπαι- δευτικής επικαιρότητας με περισσότερους από 30.000 εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές να το διαβάζουν ημερησίως.

Τέλος, παρέλαβαν τιμητικό βραβείο οι πέντε φοιτητές, μέλη του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, που τιμήθηκαν στον 24ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο παγκόσμιο μαθηματικό διαγωνισμό για φοιτητές που διοργανώνεται από το University College London και στον οποίο οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε πέντε προβλήματα την ημέρα. Η ομάδα κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο, δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια. Είναι οι Γιώργος Κοτσόβολης (χρυσό μετάλλιο), Αντώνης Ζητρίδης (αργυρό μετάλλιο), Μιχάλης Σαράντης (αργυρό μετάλλιο), Νίκος Γκούμας (χάλκινο μετάλλιο), Γιώργος Γαβριλόπουλος (χάλκινο μετάλλιο). Το βραβείο παρέλαβαν από τον μαθητή Ορέστη Λιγνό (χρυσό μετάλλιο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στον πανελλήνιο διαγωνισμό του 2017) και τον Ιωάννη Τυρλή, Γενικό Γραμματέα Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.).

Ειδική Έκδοση

Education Leaders Awards 2017

Βραβεύθηκαν oι καλύτερες πρακτικές στην Εκπαίδευση

Με το ηχηρό παρόν στην Τελετή Απονομής πλέον των 350 εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐδα τα Education Business Awards 2017 powered by RDC Infromatics. Τα βραβεία διοργάνωσε η εταιρεία BOUSSIAS για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Παρακολουθήστε on demand την τελετή απονομής των Education Business Awards 2017.

Την Τελετή Απονομής παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, η Βάσω Κόλλια, πρ. ΓΓ Νέας Γενιάς και πρ. ΓΓ Ισότητας, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφερόμενη στην αξία των βραβείων για τον κλάδο και συγχαίροντας τους οργανισμούς που ξεχώρισαν. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μια ευκαιρία ώστε να αναδειχθούν στον χώρο της Εκπαίδευσης καινοτόμες πρωτοβουλίες, καλές πρακτικές, δεξιότητες και ότι συνιστά την Παιδεία και την Εκπαίδευση σήμερα. Με υψηλής ποιότητας συμμετοχές από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, από νηπιαγωγεία μέχρι πανεπιστήμια και με γεωγραφική διασπορά από τη Θάσο, το Κιλκίς, τα Ιωάννινα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα μέχρι και την Κρήτη, οι οργανισμοί που βραβεύθηκαν έθεσαν τον πήχη ακόμα υψηλότερα για την επόμενη διοργάνωση των Education Business Awards.

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Σιγαλός εκ μέρους της εταιρείας Global Link παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας για την εκπαίδευση που διεξήχθη για λογαριασμό της BOUSSIAS. Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της RDC Informatics, χορηγού τίτλου των Education Business Awards 2017, ο Διονύσης Κουτσαντώνης, Ιδρυτής & Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας.

Στην τελετή, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 350 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης, οι πρακτικές και οι εταιρείες εκείνες που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων, μέσω της διαδικασίας την οποία θεσμοθέτησε η BOUSSIAS.

Η Τελετή Απονομής ξεκίνησε με τα Τιμητικά Βραβεία, τα οποία αποφάσισε να απονείμει η κριτική επιτροπή σε ανθρώπους που διακρίθηκαν στο πεδίο της εκπαίδευσης κατά το 2016 με σημαντικό έργο ή επιτεύγματα. Συγκεκριμένα, ο Ορέστης Λιγνός και η Ευφροσύνη Γρίμπιλα παρέλαβαν τιμητικά βραβεία από τον Ιωάννη Τυρλή, Γενικό Γραμματέα Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.).

Ο δεκάχρονος Ο. Λιγνός που εφέτος πήρε χρυσό μετάλλιο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στον πανελλήνιο διαγωνισμό της, συναγωνιζόμενος με 200 νέους της Β’ και της Γ’ τάξης του Γυμνασίου. Πέρυσι μάλιστα, σε ηλικία μόλις 9 ετών κατάφερε να βάλει τα «γυαλιά» σε εκατοντάδες μεγαλύτερους μαθητές από την Ελλάδα και 20 ακόμη χώρες και κατάφερε να διακριθεί παίρνοντας ένα χάλκινο μετάλλιο, στη 20ή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων. Η Ε. Γρίμπιλα είναι εκπαιδευτικός στο 1ο δημοτικό σχολείο Περάματος όπου εντάχθηκαν εφέτος τάξεις προσφυγόπουλων με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν βίαιες κινητοποιήσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών τους από ομάδες μελών της Χρυσής Αυγής. Η επιβράβευσή της αφορούσε τη σημαντική συμβολή της στην στήριξη και προστασία των παιδιών των προσφύγων αλλά και την αυτοθυσία που η ίδια έχει επιδείξει.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Νικολετάκης και ο Παύλος Μπαλογιάννης παρέλαβαν βραβεία από τη Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Γ. Νικολετάκης είναι ο ιδρυτής της πιο πολυβραβευμένης ίσως start-up επιχείρησης της Ελλάδας, της 100mentors.com. Οι 100 mentors είναι η ψηφιακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα. Μέσα από την πλατφόρμα αυτή, μαθητές, φοιτητές, αλλά και επαγγελματίες επικοινωνούν με μέντορες από όλο τον κόσμο, με στόχο να ανακαλύψουν τον δρόμο που θα ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες κλίσεις και ενδιαφέροντά τους. Ο Παύλος Μπαλογιάννης αντίστοιχα είναι ο Ιδρυτής του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας, συμβολαιογράφος και συλλέκτης, τον οποίο η αγάπη για το βιβλίο, η στέρηση και η περιέργεια οδήγησαν, μέσα από προσωπικές θυσίες, να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη συλλογή και να ιδρύσει το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας, ένα μοναδικό Μουσείο αφιερωμένο στην Ελληνική εκπαίδευση και την Ελληνική Παιδεία.

Η τελετή απονομής συνεχίστηκε με την τιμητική βράβευση της Μαρίας Κοκκάλα και του Νεκτάριου Ταβερναράκη, οι οποίοι παρέλαβαν τα βραβεία τους από την Έφη Μπάσδρα, μέλος της κριτικής επιτροπής, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Η Μ. Κοκκάλα ξεχώρισε ανάμεσα σε 275.000 παιδιά που συμμετείχαν πανευρωπαϊκά στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» και βραβεύτηκε πέρυσι με το «Leadership Award» μαζί με μόλις άλλα 9 παιδιά. Η ίδια είναι η μαθήτρια του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας, και συγκίνησε το πανελλήνιο την ημέρα που η μαθητική startup «Smileybin» κέρδισε το πρώτο βραβείο του πανελλαδικού διαγωνισμού, όταν με δάκρυα στα μάτια είπε πως η ομάδα της προέρχεται από ένα μικρό σχολείο 50 παιδιών κι ότι για αυτό το λόγο η επιτυχία τους έχει πολύ μεγάλη αξία. Ο Ν. Ταβερναράκης είναι Έλληνας Βιολόγος και Πανεπιστημιακός με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης. Είναι Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Η συμβολή του στην έρευνα και την προβολή των ελληνικών ερευνητικών κέντρων στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας.

Τέλος, σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, απενεμήθη τιμητικό βραβείο στη μνήμη του ιδρυτή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “PRAKSIS”, Τζανέτου Αντύπα. Έναν άνθρωπο ο οποίος άφησε το δικό του στίγμα στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς και χάραξε νέους δρόμους για την υποστήριξη των αδυνάμων. Aξιομνημόνευτη είναι η αγάπη του για τα κοινά μιας και ο αλτρουισμός και η προσφορά αποτελούσαν αναπόσπαστες αξίες για εκείνον.

Στη συνέχεια τα βραβεία της διαγωνιστικής διαδικασίας απένειμαν στους νικητές τα μέλη της κριτικής επιτροπής: Έφη Μπάσδρα, Πρώην πρόεδρος ΙΚΥ, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλειος Δασκαλάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων, Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος HEPIS, Φαίδων Στράτος, Πρόεδρος ΙΕΠΑΣ, Στράτος Στρατηγάκης, Μαθηματικός Ερευνητής, Βάσω Κόλλια, Μάρνυ Παπαματθαίου, Δημοσιογράφος εκπαιδευτικού ρεπορτάζ, Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΝ/JA Greece, Αθανάσιος Κυριαζής, Καθηγητής,Τμήμα Στατιστικής και Aσφαλιστικής Eπιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Γιάννης Βαφειαδάκης, Πρόεδρος ΟΕΦΕ – Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, Αγγελική Παππά, CEO “i love dyslexia”, και επίσης απένειμαν βραβεία οι: Ελένη Γερουλάνου, διευθύντρια του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη και ο Σπύρος Δημητρούκας, Γενικός Διευθυντής επιχειρησιακής μονάδας Business Software του Χορηγού τίτλου RDC INFORMATICS.

Η βραδιά έκλεισε με την πανηγυρική φωτογραφία των νικητών και την ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Education Leaders Awards 2016

Στο κατάμεστο Ballroom του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, η Τελετή Απονομής των Education Business Awards 2016, των βραβείων που διοργάνωσε η εταιρεία BOUSSIAS για πρώτη χρονιά με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Παρακολουθήστε on demand την τελετή απονομής των Education Business Awards 2016.

Την Τελετή Απονομής, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστοπούλου, άνοιξε η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφερόμενη στην αξία των βραβείων για τον κλάδο και συγχαίροντας τους οργανισμούς που ξεχώρισαν. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μια ευκαιρία ώστε να αναδειχθούν στον χώρο της Εκπαίδευσης καινοτόμες πρωτοβουλίες, καλές πρακτικές, δεξιότητες και ό,τι συνιστά την Παιδεία και την Εκπαίδευση σήμερα.

Education Business Awards 2016 ceremony

Στην τελετή, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν οι πρακτικές και οι εταιρείες εκείνες που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων, μέσω της διαδικασίας, που θεσμοθέτησε η εταιρεία BOUSSIAS, από την κριτική επιτροπή των βραβείων.

Οι απονομές ξεκίνησαν με τα Τιμητικά Βραβεία, τα οποία αποφάσισε η κριτική επιτροπή των βραβείων και απένειμε η Μαριέττα Γιαννάκου. Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Σαλαμούρης, πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. «knowl» για την Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για το καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων «Mellon» και η Aγγελική Παππά, Ιδρύτρια, Επιστημονική Υπεύθυνη και CEO του «i love dyslexia» EFL School, Πρέσβειρα Παιδείας για την Ελλάδα στο Ίδρυμα Varkey και Ερευνήτρια-Εκπαιδεύτρια στο Folkuniversitetet, Uppsala, Sweden, για το «I Love Dyslexia».

Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές οι: Φαίδων Στράτος, Πρόεδρος ΙΕΠΑΣ (Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας), Βασίλειος Δασκαλάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων, Μάνος Παπάζογλου, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικών Συστημάτων στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ιωάννα Σιοτρόπου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φορέων Επαγγελματικής Κατάρτισης και δια Βίου Μάθησης (ΔΙΑΒΗΜΑ), Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Δημοσιογράφος, πρώην Αντιπρόεδρος ΟΕΕΚ, Δημήτρης Μελιγκώνης, Εκπαιδευτικός, π. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και Δάφνη Φουντουκάκου, Α’ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων.

Tα βραβεία και οι νικητές

Εκπαιδευτική Πλατφόρμα της Χρονιάς
Workearly Greece
Σχολείο της Χρονιάς
Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης
Εκπαιδευτικός της Χρονιάς
Χριστούλα Τσελίκα
Ενότητα 1. Εκπαίδευση – Τηλεκπαίδευση
PLATINUM Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας | Σχολικό εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής
Καινοτομία στη Διδασκαλία  - Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
GOLD 7ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας | Μαθαίνουμε για τους σεισμούς στο σχολείο
SILVER 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου | Εφαρμογή της Αντεστραμμένης τάξης για την κατανόηση τεχνολογικού περιεχομένου
BRONZE Γυμνάσιο Αμφίκλειας | Τουριστικός οδηγός επαυξημένης πραγματικότητας
BRONZE ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ | Ενεργές Μοντελοποιήσεις Μαθηματικών Εννοιών
Καινοτομία στη Διδασκαλία  - Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
GOLD 133ο Δημοτικό σχολείο Αθήνας - Τμήμα Ε2 | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Κλιματική Αλλαγή και Τέχνη - Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από την κατασκευή έργων Τέχνης από “άχρηστα” υλικά.
SILVER Ειδικό Δημοτικό σχολείο Κορίνθου | Δράση VIRTUAL CYCLING με την στήριξη της ΑΦΟΙ ΘΕΟΧΑΡΗ-VIRTUAL SPORTS  PROJECT
BRONZE 1o Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού Καστοριάς | STEAM με τη χρήση της Σχεδιαστικής Σκέψης 
Καινοτομία στη Διδασκαλία  - Παιδικοί Σταθμοί / Νηπιαγωγεία
GOLD Νηπιαγωγείο Λυγιάς - Νηπιαγωγείο Όσσας - Νηπιαγωγείο Κεντριού - 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών | KIDS' A.I.R. - Artificial Intelligence Recycling
SILVER Νηπιαγωγείο Αγ. Μαρίνας Η.Ν.Κάσου | ‘’Τα Χοχλακούλια της Α-Μαρίνας’’
BRONZE Γ' Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθηνών Γενικού Επιτελείου Στρατού / Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | «Εργαστήριο Σκέψης»
Καινοτομία στη Διδασκαλία  - Φροντιστήρια
GOLD Φροντιστήριο 2001 ΟΡΟΣΗΜΟ | (Micro)Biology Interactive Project
SILVER VSK & the Coaching Land Stella Kopakaki | Δες το αλλιώς! Μάθηση και Life & Mindset Coaching
BRONZE Φροντιστήριο 2001 ΟΡΟΣΗΜΟ | Διαγωνισμός Διηγήματος: «Μια εικόνα…1000 λέξεις!»
Καινοτομία στη Διδασκαλία  - Ιδιωτικά Σχολεία
GOLD Εκπαιδευτήρια Φραγκή - Λακωνική Σχολή | Dronemaniacs: Εκπαιδεύοντας τους πιλότους του μέλλοντος
SILVER Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ | AI – Digital Assistant in Class
BRONZE Ελληνογερμανικός Εκπαιδευτικός Σύλλογος | Εγώ...ο άλλος μου εαυτός
Καινοτομία στη Διδασκαλία  - Πανεπιστήμια/Επιχειρήσεις
GOLD Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας /  Μονάδα Καινοτομίας & Έρευνας στην Ιατρική Εκπαίδευση, Ειδική Μονάδα Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, Τμήμα Ιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης | Δωμάτια διαφυγής, Συνεργατική Μάθηση και Ανοικτά Μαθήματα
GOLD Learning Actors ΙΚΕ | Μάθηση βασισμένη σε πραγματικό έργο | οι Data Engineers της AEGEAN αναβάθμισαν τις δεξιότητές του σε τεχνολογίες Airflow & Spark σε περιβάλλον cloud, δουλεύοντας σε πραγματικό έργο.
SILVER Πανεπιστήμιο Λευκωσίας | Βιωματικό εργαστήριο στη φαρμακευτική πρακτική εκπαίδευση
SILVER Oracle Ελλάς | Oracle Academy
Εκπαιδευτική πλατφόρμα – εφαρμογή
GOLD Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας | Εκπαιδευτική Ψηφιακή Εφαρμογή "Kids4TheCity"
SILVER Oracle Ελλάς | Oracle Academy
Μέθοδος προετοιμασίας για ειδικούς  διαγωνισμούς
GOLD LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Northtrainers | Πρόγραμμα προετοιμασίας για σώματα ασφάλειας σε μαθητές λυκείου
GOLD Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων/ National Exams Organization
GOLD ΑΚΑΔΗΜΟΣ ΓΡΥΠΑΡΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  |  Στοχεύω Πρότυπο - Ολοκληρωμένη Εκπαιδευτική Διαδικασία
Ευεξία & αυτοβελτίωση
GOLD 2ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας | Στα μονοπάτια της αυλής
SILVER Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ | D-WELL - MIND & BODY WELLNESS
BRONZE Homo Educandus Αγωγή | Πρόγραμμα "Όλα τα αθλήματα  οι ίδιες πάντα αξίες!"
Συμπερίληψη & Διαφορετικότητα - Δημόσιος Εκπαιδευτικός Φορέας
GOLD Ειδικό δημοτικό σχολείο Αγριάς | Έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων
SILVER Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας Κορινθίας | "Σχολείο για όλους: Αποδοχή - Αλληλοσεβασμός - Συμπερίληψη"
Συμπερίληψη & Διαφορετικότητα - Ιδιωτικός Τομέας
GOLD EDUACT ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & Thessaloniki TechLab  | Εκπαίδευση του μέλλοντος για παιδιά και νέους από την Ουκρανία 
SILVER Ελληνογαλλική σχολή Ουρσουλίνων, μέλος του Παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού La Salle | Μαθαίνω να νοιάζομαι και να προσφέρω
BRONZE The Indivisuals - Art & Physical Intelligence | Create & Act - School Edition
Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία- Δημόσιος Εκπαιδευτικός Φορέας
GOLD Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας |Αστρονομία και Διαστημική για παιδιά Δημοτικού!
SILVER Δημοτικό Γυμνάσιο Λυγουριού, Αργολίδας | «Μαθήματα  ζωής  στην αυλή  του σχολείου»
BRONZE Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών | Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Γενική και Εξειδικευμένη Παιδιατρική: Κλινική Πράξη και Έρευνα”
Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία-  Ιδιωτικός Τομέας
GOLD Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης | Μίλα τώρα!
SILVER Oracle Ελλάς | Oracle Academy
BRONZE Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο | Μέσα από την Ιστορία, γνώρισε την Κορινθία!
Ψηφιακή Εκπαίδευση - Δημόσιος Εκπαιδευτικός Φορέας
GOLD 14ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Κέρκυρας - 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων - 9ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς | Συνεργατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ''Tα Fake News της Αλεπούς''
SILVER 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας-Α/βαθμια Φθιώτιδας | Η παιδαγωγική αξιοποίηση της Φορητής Μάθησης στο Δημοτικό σχολειο.
BRONZE 2o Δ.Σ. Μανιάκων -  Blog Αναστάσιου Μελιόπουλου | BLOG για μικτή & ανεστραμμένη μάθηση για δημοτικό Γ-ΣΤ τάξη
Ψηφιακή Εκπαίδευση - Ιδιωτικός Τομέας
GOLD KNOWCRUNCH.COM | E-Learning Masterclass in Digital & Social Media Marketing
SILVER KUMON Ελλάδας | KUMON CONNECT: Ψηφιακή Καινοτομία στην Ανάπτυξη Ικανοτήτων στο Μέγιστο Βαθμό
BRONZE Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο | Μέσα από την Ιστορία, γνώρισε την Κορινθία!
Online και Εκπαίδευση Εξ Αποστάσεως - Δημόσιος Εκπαιδευτικός Φορέας
GOLD 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου-27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου | “Τo Sakidio”
GOLD Xyntaraki Hara Language School | Xyntaraki Deep Dives
Online και Εκπαίδευση Εξ Αποστάσεως -  Ιδιωτικός Τομέας
GOLD Learning Actors IKE | Instructor-Led On-line Training for the ambitious Tech Professional in Europe
SILVER The Greek Online School |The Greek Language League
BRONZE Oracle Ελλάς | Oracle Academy
BRONZE TÜV HELLAS (TÜV NORD) & Projectyou | Σύγχρονη Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση
Πληροφορική
GOLD Workearly Greece | Data Science School powered by Workearly Greece
SILVER Epsilon Training | Πιστοποίηση της Epsilon Training ως «Microsoft Certified Technical Learning Partner»
Αθλητισμός
GOLD Workearly Greece | Sports Analytics School powered by Workearly Greece
Ρομποτική & AI
GOLD Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας | Σχολικό εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής
SILVER Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού La Salle & Hellenic Drones | Soft skills for students – Γνώση και Καινοτομία στο πρόγραμμα σπουδών
BRONZE EDUACT  |  10 έτη εκπαιδευτικής καινοτομίας - FIRST® LEGO® League Greece
Εξάλειψη Διακρίσεων & Ανισοτήτων  στην Εκπαίδευση - Δημόσιος Εκπαιδευτικός Φορέας
GOLD Νηπιαγωγείο νοσοκομείου Παίδων  'Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ' | Νηπιαγωγείο για νοσηλευόμενα παιδιά
Εξάλειψη Διακρίσεων & Ανισοτήτων  στην Εκπαίδευση -  Ιδιωτικός Τομέας
GOLD EDUACT | Ρομποτική στο ωρολόγιο πρόγραμμα ειδικών σχολείων
SILVER ΔΕΣ (Διαδραστικό Ευρωπαϊκό σχολείο) | Διαφοροποιημένη μάθηση/ Ενίσχυση μαθησιακών αναγκών
Εκπαιδευτικές Επισκέψεις  & Βιωματική Μάθηση - Δημόσιος Εκπαιδευτικός Φορέας
GOLD Πανεπιστήμιο Αιγαίου | Educational Voyages in Aeiphoria 
Εκπαιδευτικές Επισκέψεις  & Βιωματική Μάθηση - Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός Φορέας
GOLD SAFE WATER SPORTS | Ocean Lab: Eνα διαδραστικό πρόγραμμα για την ασφάλεια των παιδιών στη θάλασσα
SILVER Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο & Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας | Αρχαία Ίσθμια - Η αναβίωση των αγώνων
BRONZE BCA College - Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών | Βιωματική Μάθηση και Εκπαιδευτικές Επισκέψεις
Ανάπτυξη Οριζόντιων Δεξιοτήτων - Δημόσιος Εκπαιδευτικός Φορέας
GOLD Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Εργαστήριο Προγραμματισμού Υγείας, Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής σε συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου | Εξ αποστάσεως Βιωματικό  Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Γενικοί Ιατροί στον Ρόλο του Health Coach στα Χρόνια Αναπνευστικά Νοσήματα»
SILVER Νηπιαγωγείο Όσσας - 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών -
Νηπιαγωγείο Κεντριού - 3ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά, Νηπιαγωγείο Λυγιάς-
14ο Νηπιαγωγείο Χανίων-  2ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας -
8ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδας-  2ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών | Π@Π@ΚΙ SOS: Καλλιέργεια Οριζόντιων Δεξιοτήτων σε μικρούς μαθητές
BRONZE Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας - 32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης - 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων - 2ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου - Νηπιαγωγείο Χωραφακίων - 8ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας | "ART CODE" eTwinning 2021-22
Ανάπτυξη Οριζόντιων Δεξιοτήτων -  Ιδιωτικός Τομέας
GOLD Ίδρυμα Λαμπράκη | Ενεργώ ως Πολίτης
SILVER TÜV HELLAS (TÜV NORD) & Projectyou | Προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης 
BRONZE ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Ν.ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΥ | ΜΑΤΗΕΜΑΤICS RULES OF LIFE
Δια Βίου Μάθηση & Απασχολησιμότητα /  Reskilling Upskilling
GOLD IST College | MBA για Γονείς  -Σεμινάριο Γονεϊκών Δεξιοτήτων
SILVER KNOWCRUNCH.COM |E-Learning Masterclass in Digital & Social Media Marketing
BRONZE PeopleCert Group | Coding Bootcamp: Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Reskilling και Απασχολησιμότητας
Ενότητα 2. Εξωστρέφεια & Συνεργασία
PLATINUM Πολυτεχνείο Κρήτης - TUC TIE Lab & Δήμος Αθηναίων - Διεύθυνση Καθαριότητας-Ανακύκλωσης, ΤμήμαΕναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων & Δήμος Αθηναίων - Εργαστήριο ΠΟΙΩ
& Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (EOAN) & Recycom | Waste is out of fashion  / Τα απόβλητα είναι εκτός μόδας.
Καλύτερη Εκδήλωση/Experiential Event - Δημόσιος Εκπαιδευτικός Φορέας
GOLD Πολυτεχνείο Κρήτης - TUC TIE Lab & Δήμος Αθηναίων - Διεύθυνση Καθαριότητας-Ανακύκλωσης, ΤμήμαΕναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων & Δήμος Αθηναίων - Εργαστήριο ΠΟΙΩ
& Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (EOAN) & Recycom | Waste is out of fashion  / Τα απόβλητα είναι εκτός μόδας.
SILVER Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου |Ανοίγει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
BRONZE Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγιών Παρασκιών | Φεστιβάλ Αγάπης για το Παιδί
Καλύτερη Εκδήλωση/Experiential Event - Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός Φορέας
GOLD Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ" | 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Μαθαίνουμε από το χθες, χτίζουμε το αύριο.
SILVER CGS (Costeas-Geitonas School) | CGS Arts Contest
BRONZE ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ | Πρώτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Τοπικής Ιστορίας: "Οι μαθητές μάς ξεναγούν στα μνημεία του τόπου τους"
Επιβράβευση της Αριστείας & Οικονομική  Στήριξη Σπουδαστών
GOLD Τράπεζα EUROBANK | Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΜΠΡΟΣΤΑ για την παιδεία – Βραβεύσεις Αριστούχων Απόφοιτων Λυκείων από όλη την Ελλάδα
SILVER PeopleCert | PeopleCert Coding Bootcamp
Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης
GOLD Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Μονάδα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Αγωγής & Επικοινωνίας, Σχολή Δημόσιας Υγείας | ΛΤ Σκύρου | “Art out of Trash” Tέχνη από Σκουπίδια. Skyros Project
SILVER Νηπιαγωγείο Καραβομύλου | ‘‘Η Μέλισσα στο Νηπιαγωγείο μέσα από… τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων’’
BRONZE 4ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς | Εργοτέχνες Χαρτιού
Διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας  & Νεανική Επιχειρηματικότητα
GOLD Teen Business School - Πανεπιστήμιο Μακεδονίας | Teen Business School για νέους με αναπηρία όρασης
SILVER Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  -  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚHΣ | ELA Snacks EAT LEARN ACT Συνεργατική μαθητική επιχείρηση
BRONZE Θεματικό Δημόσιο ΙΕΚ Αχαρνών | Future Perfect Pro
Δεσμός με την Κοινωνία - Δημόσιος Εκπαιδευτικός Φορέας
GOLD 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Αρτάκης - Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου | Μια Οικοσυμμαχία για την Αειφορία
SILVER Τμήμα τουρισμού ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ σε Συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια & το Γυμνάσιο Σκριπερού με λυκειακές τάξεις |Παροχή Τουριστικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία μέσω Καινοτόμου Μεθοδολογίας: «ΙonianDtourWebinars» - «ΕρημίτηςProject» 
BRONZE 13ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ξάνθης  | «Εσύ και εγώ μπορούμε…την Ξάνθη μας αλλιώς να ονειρευτούμε.» Σχολικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
Δεσμός με την Κοινωνία -  Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός Φορέας
GOLD Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης | Ζω μαζί με τους άλλους, συμπαραστέκομαι, βοηθώ
SILVER Γυμνάσιο-Λύκειο Ώθηση | Pet Savers
Διεθνείς Συνεργασίες - Δημόσιος Εκπαιδευτικός Φορέας
GOLD 2ο Γυμνάσιο Γέρακα | Ένα παράθυρο στον κόσμο
SILVER Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων | "ICT and robotics in preshool education: A more attractive way for learning"
BRONZE Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | Ελληνικό Ινστιτούτο Κομφούκιος Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στο Βελονισμό για Επαγγελματίες Υγείας
Διεθνείς Συνεργασίες - Ιδιωτικός Τομέας
GOLD Workearly Greece | Workearly Greece- International Collaborations
SILVER ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΤΣΟΓΛΟΥ | Οι σπόροι μιας φιλίας
BRONZE ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ |  Education without borders: Υπερασπίζοντας το δικαίωμα των παιδιών στην Εκπαίδευση
BRONZE ΠΑΛΛΑΔΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ | Seeds of Justice
Ενότητα 3. Διοίκηση, Οικονομία & Εγκαταστάσεις
PLATINUM Αρχιτεκτονικό Γραφείο Παιδοκεντρικού Σχεδιασμού BabyEcoDesign | Παιδοκεντρικός Σχεδιασμός Εκπαιδευτικων Χωρων: Πως καθορίζει την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας η  εφαρμογή της Παιδοψυχολογίας στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της  σχολικής αίθουσας
Συστήματα ποιότητας & πιστοποιήσεις
GOLD  2ο ΠΕΚΕΣ  Νοτίου Αιγαίου | Βελτίωση Ποιότητας στα Εργαστηριακά Κέντρα με το Μοντέλο Ολικής Ποιότητας EFQM
SILVER 1ο ΠΕΚΕΣ Αττικής | Προτεινόμενο Μοντέλο βελτίωσης Ολικής Ποιότητας εκπαιδευτικών διεργασιών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
BRONZE TÜV HELLAS (TÜV NORD) S.A. | Εφαρμογή του Πρότυπο ISO 29993:2017 στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης 
Ανθρώπινο Δυναμικό
GOLD Epsilon Training | Ανθρώπινο Δυναμικό: Εκπαιδευτική Μονάδα που επενδύει στην προσέλκυση και ανάπτυξη του βέλτιστου ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και στη διαμόρφωση του κατάλληλου εργασιακού περιβάλλοντος.
Κτίριο & Εγκαταστάσεις- Δημόσιος Εκπαιδευτικός Φορέας
GOLD 2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου Δήμου Πάργας | Μελέτη με όραμα ενα πράσινο σχολείο για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και τον βιοκλιματικό ανασχεδιασμό του προαυλίου
SILVER 1o & 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαλίων | Το σχολείο μας - το σπίτι μας!
BRONZE 5 & 6 Δημοτικό σχολείο Ζωγράφου | Βιβλιοθήκη
Κτίριο & Εγκαταστάσεις-  Ιδιωτικός Τομέας
GOLD Αρχιτεκτονικό Γραφείο Παιδοκεντρικού Σχεδιασμού BabyEcoDesign | Παιδοκεντρικός Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Χώρων
SILVER Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης | Διαμαντίδειο Νηπιαγωγείο Παιδικός Σταθμός, το νέο κτήριο του σχολείου
Ενίσχυση της Αειφορίας
GOLD 9ο Νηπιαγωγείο Πύργου Ηλείας | Παίζοντας & μαθαίνοντας για τη προστασία του περιβάλλοντος - Aeiforoulis for the planet Earth 17SDGs